Search

لوازم آرایش از چه موادی تشکیل شده است؟

آیا تا به حال شده که خاکستر را برای آرایش پشت پلک خود امتحان کنید یا این که از لوازم آرایش مخصوص صورت روی ناخن ها بزنید؟ یا این که دلتان خواسته ازرنگ میوهایی مثل تمشک  به جای رژ گونه  یا رژلب استفاده کنید ؟

بسیاری از افراد به شوخی یا جدی از مواد دیگری به غیر از لوازم آرایش برای آرایش کردن استفاده می کنند. پیدایش آرایش از مصر باستان بوده است و آن ها از گیاهان و مواد معدنی به عنوان لوازم آرایش استفاده می کردند و رایج ترین موادی که در لوازم آرایش استفاده می شده است بادام، مس ، خاکستر و سرب بوده است.

آن ها همچنین از روغن ها برای جلوگیری از آفتاب سوختگی پوست استفاده می کردند و کمی بعد از آن مردم چین و ژاپن از پودر برنج برای آرایش کردن استفاده کردند و همچنین از رنگ حنا به عنوان رنگ مو و رنگ ناخن ها استفاده کردند . در واقع ناخن های رنگ شده برای آن ها به نوعی سطح بالای اجتماعی را نشان و تعیین می کرده است.

لوازم آرایش از چه موادی تشکیل شده است؟

لوازم آرایشی و بهداشتی نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره ما علی‌الخصوص برای بانوان ایفا می‌کند. به طوری که میلیون‌ها نفر از مصرف کنندگان هر روز از این محصولات استفاده می کنند. طبق تحقیقاتی که در سال 2010 در آمریکا انجام شد نتایج نشان داد که زنان به طور متوسط 12 محصول آرایش و بهداشتی را در روز مصرف می کنند که حاوی 168 ماده شیمیایی و مردان 6 محصول را استفاده کرده که شامل 85 مادۀ شیمیایی است.

به طوری که مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا از جمله سازمان غذاو داروی آمریکا تاکنون بارها در مورد استفاده از مواد سمی در تولید محصولات آرایش و بهداشتی در برندهای مختلف هشدار داده است. تمامی برندهای آرایشی و بهداشتی مطرح جهان از ماهیت این محصولات و مواد اولیه آنها باخبر هستند ولی به دلیل داشتن حاشیه سود بیشتر تلاشی برای متوقف کردن مصرف آنها و جایگزین کردنشان با مواد اولیه کم‌خطرتر که بالبطع گران‌تر هستند نمی‌کنند.

متاسفانه این شرکت ‌ها هیچ اشاره ای به اثرات مخرب و خطرناک سموم موجود در محصولاتشان بر سلامت انسان و محیط زیست نمی کنند د.شما نیز برای اطمینان خاطر بیشتر می توانید از لوازم آرایش هایی استفاده کنید که تایید سلامت بهداشت جهانی را داشته باشد و حال سوال اینجاست که لوازم آرایش های مدرن از چه موادی تشکیل شده اند.

روغن و وکس

روغن و وکس :

بیشتر این محصولات حدود 15 تا 50 ماده سازنده را دارا می باشند و همه آن ها از آب، روغن و وکس تولید شده اند و آب موجود در این لوازم مواد دیگر را در خود حل می کند و این کار باعث می شود که مواد به راحتی با یکدیگر ترکیب شوند ، روغن و وکس نیز باعث نرم شدن لوازم آرایش می شوند. و آن ها همچنین به صاف شدن پوست کمک می کنند.

مواد نگهدارنده :

لوازم آرایش حاوی نگهدارنده نیز می باشند ، مثل غذا ها. لوازم آرایش نیز نیاز به موادی دارند تا بتوان در طولانی مدت از آن ها استفاده کرد و از این رو مواد مختلفی به عنوان نگهدارنده در این مواد به کار برده می شود.

ترکیبات شیمیایی :

بسیاری از مواد شیمیایی نیز در لوازم آرایش به کار رفته است و طبیعتاً امولسیون کننده ها نیز از این مواد می باشند . امولسیون کننده یک ماده شیمیایی است که از روغن و آب تشکیل شده است.

ترکیبات شیمیایی به کار رفته در لوازم آرایشی باعث می شود پوست صورت تغییر رنگ دهد، همچنین در خوشبو تر کردن، براق شدن و یا مات شدن پوست صورت تأثیرگذار است اما یکی از ترکیبات خطرناک موجود در لوازم آرایشی، افلاتوکسین ها هستند که مواد تولید شده توسط قارچ ها به شمار می روند و بسیار سمی و خطرناک می باشند.

ماده رنگ کننده :

مواد آرایشی حاوی یک ماده رنگ کننده می باشد و این مواد می توانند شامل مواد معدنی، گیاهان و حتی حیوانات نیز باشند . وزارت بهداشت مسئول قانون گذاری بر واردات لوازم آرایش به کشور است و و لوازم آرایش را براساس پاک کنندگی، زیباسازی، افزایش جذابیت ظاهری و یا تغییر ظاهر بدون تاثیر سوء روی ساختار یا عملکرد بدن دسته بندی کرده اند.

مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی رژ لب :

رژ لب شامل مواد تشکیل دهنده مختلفی مانند موم، الکل، روغن و رنگدانه می باشد. معمولا، موم از چند نوع مختلف تشکیل شده است که باعث می شود راحت درون قالب لوله ای قرار بگیرد. پس از ذوب شدن موم و روغن و ترکیب آن ها، یک محلول به همراه رنگدانه انتخابی اضافه می شود. انواع رنگ ها برای رژ لب استفاده می شود و گاهی اوقات در سالم ترین حالت ، رنگ مواد را از میوه ها می گیرند اما در مورد رنگ های سبز و آبی چطور ؟

در واقع مواد تشکیل دهنده رنگدانه ها به نوع رژلب و انتخاب تولید کننده ی لوازم آرایش وابسته است. رنگدانه یک برق لب با رژلب قرمز و مات متفاوت است. پس از مخلوط شدن همه مواد، یک دستگاه چند ساعت این فرمولاسیون را مخلوط می کند.

پس از استراحت دادن به این مخلوط ، آن را درون قالب های معمول می ریزند و اجازه می دهند سرد شود و شکل نهایی خود را به دست آورد. روی بسته بندی آن برچسب نام تجاری را می زنند و سپس این محصول برای فروشندگان لوازم آرایش حمل می شود.

مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی رژ لب

مواد سمی موجود در برخی رژلب‌ها

سرب : عوارض سرب در صورت استفاده غیر مجاز این ماده سمی در ترکیب رژلب و خورده شدن آن شامل ناباروری، کم‌خونی، عقب ماندگی ذهنی و سرطان است.

قطران زغال سنگ : به عنوان رنگدانه برای رنگ ‌آمیزی رژهای قرمز استفاده می‌شود. این مخلوط سمی درصورت بلع باعث تهوع، سردرد و سوزش پوست خواهد شد.

رنگ‌های دریاچه‌ای : استفاده از رنگ‌های محلول در آب دریاچه‌ها (که در اثر واکنش‌های شیمیایی، گیاهان و سنگ‌های موجود در رودخانه‌ها به وجود می‌آیند، بسیار سمی و سرطان‌زا می باشند که باعث تحریک پوست و ایجاد سرطان‌های پوستی می‌شوند.

خوشبوکننده‌ها:  این نوع عطرها به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی، می‌توانند التهاب، خشکی و ترک‌ خوردگی لب‌ها را باعث شوند. بر اساس آمار جمع‌آوری شده، صرف نظر از جذب پوستی مواد آرایشی، زنان در طول زندگی خود حدود ۲ کیلوگرم رژلب را می‌بلعند که خطر ابتلا به سرطان‌های ریه و سینه را در زنان به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. حال که  مواد تشکیل دهنده رژلب‌ها را دانستید، موقع انتخاب آن بیشتر دقت کنید و رژلبی را انتخاب کنید که تا حد امکان حاوی ترکیبات طبیعی باشد و مواد سمی در آن استفاده نشده باشد.

مواد سازنده لوازم آرایشی ریمل

برای سیاه کردن مژه ها با استفاده از ریمل ، در برخی کشورها از قیر یا زغال استفاده می شد اما ایالات متحده استفاده از آن را ممنوع کرد. به همین دلیل معمولا برای سیاهی ریمل از کربن سیاه استفاده می شود. برای ساخت ریمل هایی به رنگ بنفش و آبی از برخی رنگدانه های معدنی و برای ساخت ریمل قهوه ای از اکسید آهن استفاده می شود.

برای ساخت ریمل چند راه مقرون به صرفه وجود دارد که روش امولسیون است. در این روش آب و غلیظ کننده خاصی را با هم ترکیب می کنند و یک مخلوطی کرم مانند تهیه می کنند. در مخزن های جداگانه موم را ذوب می کنند و رنگدانه ها را به آن اضافه می کنند.

بعد ازساخت هردو محلول را سریع با هم مخلوط می کنند تا روغن ها و موم به ذرات کوچک تر تجزیه شوند. این روند تا سرد شدن مواد ترکیبی ادامه دارد.

سپس مواد به یک دستگاه منتقل می شود تا درون بطری ها ریخته شود . برای آخرین بار ریمل را از لحاظ شفافیت و یک پارچگی مورد بررسی قرار می دهند و از عدم وجود هرگونه مواد حساسیت زا درون ظرف ریمل اطمینان حاصل می کنند.

پنکیک ، کرم پودر، رژگونه

مواد تشکیل دهنده پنکیک ، کرم پودر، رژگونه نیز مواد روغنی و رنگدانه ها می باشند. برای اینکه مواد اولیه بوی مطبوعی داشته باشند به ترکیب مواد عطری نیز اضافه می کنند. بسیاری از لوازم آرایش مانند پنکیک ها و کرم پودرها با درنظر گرفتن پوست های حساس ساخته می شوند.

مواد سازنده لوازم آرایشی ریمل

از لوازم آرایش با ترکیبات ارگانیک استفاده کنید :

امروزه بیشتر افراد توجه بیشتری به میکاپ کردن دارند و از طرفی سعی دارند که از لوازم آرایش طبیعی استفاده کنند زیرا ضرر ها و آسیب های مواد آرایشی مصنوعی آشکار شده است. بسیاری از افراد فقط از مواد آرایشی گیاهی استفاده می کنند زیرا دوست ندارند که لوازم آرایش آن ها به حیوانات  و محیط زیست آسیب برساند.

با افزایش محبوبیت لوازم آرایش با ترکیبات ارگانیک، شرکت های سازنده نیز رویکرد بیشتری نسبت به استفاده از مواد طبیعی تر در فرمول لوازم آرایش صورت داشته اند.

آخرین دلیل برای خریدن لوازم آرایشی گیاهی این است که این نوع لوازم آرایشی بهتر روی پوست می‌نشینند. پس بهتر است علاوه بر آنکه با خرید لوازم آرایش گیاهی به محیط زیست خود آسیب کمتری وارد می‌کنید و البته از پوست خود محافظت می‌کنید، زیبایی بیشتری را هم با استفاده از انواع لوازم آرایشی ارگانیک برای خودتان تضمین کنید.

زیبایی حقیقی از سلامتی نشات می‌گیرد پس اگر شما هم به دنبال این زیبایی هستید، از یک فروشگاه لوازم آرایشی معتبر، لوازمی را بخواهید که کاملا گیاهی و ارگانیک و بدون مواد شیمیایی مضر هستند.

عوارض استفاده دراز مدت از لوازم آرایشی

متاسفانه بسیاری از بانوان گمان می کنند که در تمام طول شبانه روز می توانند از انواع مختلف لوازم آرایشی بهداشتی استفاده کنند این در حالی است که پوست هم نیاز به تنفس دارد و پوست بدن انسان در طول یک دوره معین به طور کامل عوض می شود و سلول های مرده جای خود را با سلول های تازه پوستی عوض می کنند ، حال با این شرایط اگر همیشه روی صورت شما پوشانده از انواع کرم پودر ها و لوازم آرایشی باشد، پوست فرصت کافی برای بازیابی و طراوت و تازگی نخواهد داشت و به دلیل بسته بودن منافذ با کرم ها، سموم پوستی دفع نمی شوند و به مروز زمان باعث بیماری های پوستی می شود.

دقت داشته باشید که اگر مواد لوازم آرایشی بیش از ۶ ساعت روی پوست صورت شما بماند ممکن است باعث بروز علائمی مانند قرمزی، خارش، تورم و تاول های زیر پوستی شوند که برخی از عوارض کوتاه مدت و برخی دیگر نیز بلند مدت می باشند.

Write a comment
Filters
Sort
display